Oorsprong van de palingrokerij

Palingkwekerij Bardoel heeft sinds 2008 een eigen palingrokerij. Zoon Gijs hiervoor allereerst in de leer geweest bij een aantal gerenommeerdee visrokerijen en heeft inmiddels voldoende ervaring om met toewijding de eigen gekweekte paling te verwerken tot een exclusief ambachtelijkproduct.

Werkwijze

Het palingroken wordt met de hand gedaan om de optimale smaak, textuur en gaarheid te krijgen. Nadat de paling is gedood volgens de diervriendelijke normen, wordt de paling gestript (ontdaan van de ingewanden), meerdere malen gewassen en in een pekelbad gemarineerd. De vis wordt dan op spiesen geregen en in de rookoven gehangen. Boven een rookvuur van beukenhout wordt de paling gedurende 2-2,5 uur gaar gerookt tot een smakelijk, heerlijk geurend, goudbruin product.

Laat je inspireren door één van de heerlijke paling recepten te vinden op ikhouvanpaling.nl

 

Bekijk de recepten

Assortiment

Hele gerookte paling

€31,- per kg.

Gerookte palingfilet 250 gram verpakking

€46,- per kg.

Gerookte palingfilet 100 gram verpakking

€46,- per kg.

Rookpaling gepekeld of ongepekeld

€17,50 per kg.

Blijft iedere keer smullen!

Facebook

Wat een zalige paling was een verre rit vanuit Rotterdam maar meer dan de moeite waard.

Facebook

Over heerlijke paling, vanmiddag maar weer eens richting Wanroij.

Facebook

TOPKWALITEIT

Facebook